31.08.2016 20:26 Alder: 3 yrs

Set & sket veteranerne


Så er veteranerne startet op igen efter ferien. Vi mødtes første gang mandag den 8. august, da det var en lige uge var det fluebinding, der stod på programmet. Vi fik bundet en flue, men det kunne også mærkes, at de forskellige ikke havde set hinanden i næsten halvanden måned, så snakken gik lystigt, imellem de 14 som var mødt op.

Lørdag den 13. august var der sommerfest her i Viuf. Jeg var blevet spurgt, om jeg også i år ville være med med en stand, hvor jeg kunne sidde og binde fluer. Det har tidligere givet en del junior medlemmer. Jeg havde til dagen allieret mig med Niels Knudsen og havde  også lidt røget fisk med som smagsprøver. Jeg havde min el rygeovn med, som jeg røgede fisk på, på dagen. På et af billederne sidder Niels og binder en flue sammen med Simon, han prøvede også sidste år. På et andet billede sidder Niels sammen med Jeanette, som han havde lovet at lære og binde en flue på 20 minutter, det lykkedes.

Til sommerfesten fik jeg en snak med en af mine naboer, Gunnar Bennedsen, der er med i Danmarks Jægerforbund. Han fortalte at Danmarks Jægerforbund i samråd med Kolding Kommune sætter fælder op for at komme de mink til livs, som lever ved kommunens vande. Der bliver sat SMS fælder, som sender en SMS, når der er gået et dyr i fælden. Landfælder og flydefælder, der ligger ude i vandet,  er alle mærket med en mærkeseddel, så man ikke er i tvivl om, hvad det er for fælder. Trods mærkningen er der dog nogen, der fjerner den metal hegnspæl, som fælden en fastgjort til. Det gør det mere besværligt, når man skal til at lede efter de ting, der er fjernet. Hegnspælen er en almindelig grøn 10mm stålstang med en gul isolator på. Hvis der er nogen, der observerer mink ved kommunens vande, vil Danmarks Jægerforbund gerne vide det. Man kan kontakte Gunnar Bennedsen på tlf.nr.23317722 eller Kaj Jensen 40167552.

Mandag den 15. august var første morgenkaffemøde efter ferien, den dag var vi 28, som var mødt til kaffe og rundstykker. En dag, hvor det også kunne mærkes, at det var et stykke tid siden, at alle havde været samlet. Snakken gik lystigt om alt, hvad man havde lavet siden sidst.

De forskellige tiltag vi laver i veteranerne, snakker vi om på vores kaffemøder det være sig fisketure og andet, som vi finder interesse i.