22.01.2017 10:42 Alder: 3 yrs

Kolding Å sæsonstart


Kulden var præcist så bidende som truet af DMI, da starten gik på en ny fiskesæson ved Kolding. Indtil 1. april er fiskeriet dog kun for medlemmer og kun fra motorvejen og ned til Vestre Ringvej.

I løbet af formiddagen og til solen forsvandt bag horisonten så og mødte jeg en halv snes forventningsfulde fiskere.

Allerførst blev det til en hyggelig snak med Rene Jørgensen, der havde hilst på en nedgænger om formiddagen, som han havde lokket over evne med en gul wobler. Nogle hundrede meter længere oppe mod Plovfuren mødte jeg Yves Hald, som forgæves prøvede lykken med fluestangen samt Erling Maigaard, der fik listet dagens anden fine lille grønlænder op ad og ud igen i åen efter først at have fisket sig og regnormen varm med en nedgænger på en lille halv meter vistnok. Oppe ved Plovfuren kunne Jørn Lund fortælle om en nedgænger på 45 cm og en fin sølvblank grønlænder, der dog manglede 3 -4 centimeter i at komme hjem i tasken.

Dagens topfanger blev Wilhelm Büllow, som sammen med sin makker havde taget turen ovre fra Esbjerg for at blive belønnet med voldsomt håndgemæng med et smældfed regnbueørred på 60 cm og 2,8 kilo. Derudover havde han og makkeren fanget og genudsat omkring 6-7 grønlændere fortalte han, før det ved solnedgang igen gik hjemad.

 Af Lars Østergaard Jensen