05.06.2017 22:36 Alder: 2 yrs

Stor Laks fanget i Kolding å


Ole Vedsted fangede mandag den 5. juni en utrolig flot han Laks på 104 cm. og 11.2 kg. i Kolding å.

Ole skriver ”Kan man få en bedre farsdags gave”, Nej det tror vi ikke. Desuden tilføjer Ole, at han godt kunne have brugt lidt hjælp til landing og fotografering.

Det er dejligt at se en Laks igen fra Kolding å. Sidste sæson blev der ikke registreret én eneste Laks i fangstrapporterne.

Et stort tillykke herfra til Ole med den usædvanlige flotte fangst.

 

Ole har sendt følgende beretning om fangsten:

 

Ja det var i sandhed en overraskelse, da det pludselig rykkede med sådan en kraft. Jeg gik på noget af det nederste af Kolding å. Jeg skulle jo lige prøve, om det passede med, at de første havørreder kommer op i åen til grundlovsdag. 

Min overraskelse var derfor stor, da det viste sig at være en laks af anselig størrelse.  Efter hugget sprang den ud af vandet og tog ca.50 m. udløb opstrøms. Jeg kunne ikke få den tilbage, så jeg måtte i vandet for at passere et par træer.  Da jeg kom op til den, gentog det hele sig, bare i modsat retning.

Jeg fik den ned i hullet, hvor den havde hugget. Efter nogen trækken frem og tilbage, begyndte den at vise sig i overfladen. Jeg måtte i åen igen, da mit fangstnet ikke var stort nok til at tage den fra bredden. Jeg fik dens hoved og det meste af kroppen i nettet, smed stangen op i græsset, og et fast greb om halen.

Nu havde jeg laksen!!! Men sad godt fast i mudderet!!!  Det lykkedes dog med meget besvær at komme fri, med laksen i behold.

Hvor er det ærgerlig, at man ikke har sin fiskekammerat med sådan en dag.

Jeg kørte til Ejstrup og håbede, at der ville være andre fiskere der. Men jeg måtte ringe efter min søster, (som bor lige oven for åen) så hun kunne tage nogle billeder.