02.07.2017 18:54 Alder: 2 yrs

Stor havørred til Simon Straarup


Vækkeuret ringede kriminelt tidligt søndag morgen klokken 5:00 den 2/7-2017.

Jeg har just færdig gjort første år på min uddannelse, hvilket betyder min sommerferie er begyndt. Og når kæresten så endda er ude at rejse, jamen så kan jeg ikke andet end at fiske.

Det var en morgen med omskifteligt vejr, men et lille kig til solens første stråler i de tidlige morgentimer. Efter et par dage med regn var åen pludselig prop fyldt med fisk. Utallige beretninger om store flotte havørreder i åen dagene forinden, havde givet mig en sand overbevisning om, at det var i dag, at jeg skulle lande et sådan eksemplar.

Jeg parkerede bilen på rastepladsen ved Trudsbro og traskede ned over engen, hvor mit fiskeri skulle starte. En sølvfarvet DAM spinner i størrelse 4 er den klare favorit, og denne morgen var ingen undtagelse. Det skulle dog vise sig, at åen dog ikke kastede en fisk af sig med det samme, og jeg havde mistet modet. Fast besluttet på at jeg ville køre længere nedstrøms, valgte jeg til mit eget held at fiske de resterende 200 meter å opstrøms. Det var dagens kloge beslutning, for da jeg aller mindst ventede det fulgte et tungt hug. Ude fra modsatte bred havde en stor fisk smadret på spinneren. Efter nogen tovtrækkeri og 30 meter længere nede af åen, kunne jeg lande min hidtil største havørred.

Fisken målte 76 cm og vejede 5,5 kg. Det var en rigtig god morgen!

Mvh. Simon Straarup