27.07.2017 20:27 Alder: 2 yrs

Storebror og Lillebror.


Onsdag aften den 26. juli 2017 tog jeg til åen. Vejret så lovende ud og fiskene var igen på træk.
Jeg startede mit fiskeri nedstrøms, med lange kast til modsatte brink. Efter nogle minutter var der en god ørred som klaskede til fluen, men der skete desværre ikke mere og den kunne heller ikke lokkes frem igen.

Jeg gik derefter et godt stykke opstrøms. Efter kort tids fiskeri huggede en fisk på fluen. Det var en hidsig halvmeters hanfisk som bare ville slås. Den var helt vild og med et par spring ud af vandet. Den blev aflivet og kom i ryglommen på vadejakken. Jeg fortsatte mit fiskeri videre nedstrøms og havde endnu en enkelt halvmeters fisk som skvulpede bag fluen.

I et af de navngivne sving, huggede der igen en halvmeters fisk på fluen. Den blev dog kun hængende i 8 -10 sekunder inden krogen slap sit tag.

Jeg fiskede videre uden at mærke noget. Bag mig sprang en mindre fisk fri af vandet.

Klokken var nu omkring 01.45.. Igen lagde jeg et langt kast ned af åen til modsatte brink. Jeg hev 2-3 gange i linen, da der pludselig kom en stor trykbølge op bag fluen.. men intet skete!?

Jeg ventede et minut inden jeg lagde fluen samme sted. Igen kom der en trykbølge bag fluen, men heller ikke denne gang skete der mere.
Jeg ventede yderligere 2 minutter inden jeg prøvede igen. Denne gang lod jeg bare fluen svinge stille og roligt over åen.

Så blev det pludselig tungt i den anden ende. Fisken plaskede og rullede i overfladen. Jeg var straks klar over at det var en større fisk.
Den lille klasse 4 stang kom på arbejde, men ikke mere at jeg sagtens kunne styre fisken.
Efter 5 - 10 minutters tungt tovtrækkeri og med et enkelt udløb, gled fisken ind over net rammen og jeg kunne løfte den op i det våde græs.

Efter et par højlydte glædes udbrud tog jeg den store hanfisk med ned til bænken, hvor jeg kunne måle og veje den til
83 cm og 6.80 kg !

 

/ Carsten Carstensen