05.07.2018 21:14 Alder: 1 year

Havørred til formanden på selv kreareret flue


Der er forskellige tilgange til fluefiskeriet efter havørreder i Kolding å. Jeg har det med at skrotte sidste års fluebox og lave en ny til årets fiskeri. I år er valget faldet på oprindelige gammelkendte materialer med et lille strejf at noget nyt.

Krogstørrelse 8

Hale: rød fluro-garn

Krop: påfugleherl med fire tørn halvtynd sølvtidsel

Vinge: Sorte hår – kort

Det nye: Flashabou – Marabou Action – to på hver side og en i top

Hackel: Teal Flank Naturel

 

Det hele bundet på ”Usynlig sytråd” fra Stof 2000

 

Fluen har givet adskillige 1 årsfisk, så den ses selv om der først fiskes fra kl. 22.30 og frem

Den har også givet en enkelt på 43 cm og så de mistede.

Men så i mandags kl. 23.30 på et råddent sted hvor fluen i hvert andet kast sidder i et træ – derfor forfang 0,36mm var der noget at mærke.

Et af de hug som ikke registreres, før at fluelinen i et elendigt kast tages ind for at få kontakt til line og flue.

Denne gang var det en fornøjelse at få kontakt til fluen for den rumsterede rundt i poolen under træet.

Første vurdering var at det var en lille fisk, som det ikke betød så meget om den kom på land eller den forsvandt.

Der var lidt bøvl med at holden den fri af en gren som stak op tæt ved egen bred. Så måske var der mere sul på end først antaget, så ned af skrænten og håbe på fodfæste.  

Først da jeg skulle op ad skrænten med fisken i nettet med stang i anden hånd, var jeg klar over at det var en fin fisk.

Den målte 64 cm. Og vejede på hjemmevægten 3200 gram, og nettet kl. 23.30

 

Jeg har i år valgt at registrere mine fisketure og fangster på DTU – AQUA Fiskejorunalen.dk og naturligvis på vor egen fangstjournal.

Det der er spændende med DTU – AQUA Fiskejorunalen.dk er at jeg starter appen når fisketuren begynder, fanges der en fisk, så registreres den med det samme på telefonen med div. data og et foto som tages og ryger direkte ind på appen.

Appen ved så i hvor mange timer/dage jeg har brugt ved fiskevandet, med hvilken agn og det nøjagtige fangststed da der er GPS på. Jeg har hørt fra andre at appen kan være lidt bøvlet at bruge, og jeg har også bikset med den. Men har besluttet mig for at bruge den på alle fisketure, så er det tjek på i hvor mange timer jeg har fisker, hvad jeg har fisket med, hvor jeg har fisket, og hvad jeg har fanget, samt at foto er knyttet til fangsten – og meget mere.

Jeg kan kun anbefale at KS medlemmer downloader appen og bruger den parallelt med vor egen fangstjournal.  I øvrigt er DTU – AQUA ved at forbedre brugervenligheden på appen og det er fint. Jeg håber at det bliver sådan at vi kan vælge en række parameter forlods, så der kun skal øndres når vi gør noget andet end det ”normale” eksempelvis at nu fiskes der med wobler, når det normale er flue osv.

Tænk at kunne sige til ens dejlige viv at det kun er 300 timer der er brugt ved åen og ikke hver nat hele sommeren.

 

Mvh

Torben Lindholst