16.09.2018 20:38 Alder: 1 year

Stor havørred til Jens Tønder


Torsdag den 13. september, op kl. 05 for en tur til åen, et par madder bliver smurt og en lille kande kaffe skal selvfølgelig også med. For en gangs skyld var det meningen at det skulle være en lidt længere fiskedag end jeg plejer. Afsted mod Trudsbro, min favorit stykke en tidlig morgen.

Ved ankomst er der dog 2 andre som har fået den samme tanke så jeg vender og kører til Ejstrup, der holder der kun en enkelt bil. Jeg beslutter at gå op til sammenløbet for at fiske nedstrøms med wobler. Åen virker tom for fisk, men da jeg kommer til en dyb rende bliver min wobler taget meget brutalt og der er fast fisk, Jeg er ikke i tvivl om at jeg står med min største fisk på krogen. Den går dybt i starten og den bestemmer klart hvilken vej vi skal gå. Efter små 10 minutter, søger den mod overfladen og springer helt ud af vandet 4-5 gange og går atter dybt. Efter en lille halv time får jeg den presset op i overfladen og ind mod brinken. Den er godt kroget på den bagerste krog på wobleren, så jeg tør ikke bruge mit net. Jeg får ”et godt gælle greb” og får den trukket op på engen. 

Det som skulle have været en formiddag ved åen stoppede allerede kl. 07.30 - der var ikke mere lyst og energi tilbage efter 80cm og 6,93 kg ørreds kamp 

Knæk og bræk

Jens Tønder