29.11.2018 21:36 Alder: 1 year

KJF tur til Rügen, november 2018


Man kan spørge sig selv hvad en lystfisker med en personlig gedderekord på sølle 68cm egentligt skal i Rügen.....

Min Knægt er bidt af en gal lystfisker og det er nok den hovedsagelige grund til at jeg i starten af Oktober står og kigger på grej i Kolding Jagt og fiskeri.

Der er grejaften for alle der har tilmeldt sig KJF`s tur til Rügen efter gedder. Bent fra KJF, har til anledningen fået store mængder af labert gedde "Gummi" og andre lækre sager hjem.  Der bliver nørdet grej, fortalt historier og det viser sig hurtigt at det er en herlig og homogen flok vi skal afsted til Rügen med. Humøret stiger yderligere da Bent kommer med en fed Fiskestang som KJF skænker til den der fanger den længste gedde i løbet af de første 2 dage.

Nu skal det bare blive november...

Torsdag den 8. november kører vi sydover mod Schaprode på Rügen. Schaprode er en lille bitte havneby på Rügen. Der er ikke det store i liv i byen, nogle lokale erhvervsfisker, lidt turister og så geddefiskere! Vi bliver indkvarteret på et lokalt Bed and Breakfast med ca. 200m til fods til havnen, dejligt nemt.

Aftensmaden bliver indtaget på Schilling Gasthof. Stedet ,i Schaprode! Hyggelig stemning og her udveksles dagens erfaringer med andre grupper fra bl.a Tyskland og Polen....det er altid fedt at høre om fangster af gedder på +125cm....fiskefeberen stiger! 

Fredag morgen. Afsted på fisketur. Vi skal guides af Team-Bodden Angeln Rügen og er 3 fiskere pr. båd, hvilket går fint.

Vejret er ikke optimalt, det er vindstille, roligt diset højtryksvejr og det har det været et par dage. Vandet er for klart og fiskeriet er svært. Selvom vores båd intet fanger på første dagen luner det at der i de andre både bliver landet Gedder på 102cm og 96cm som de største.

Fiskeriet i Rügen foregår, for det meste, på mellem 0,5 og 4,5m dybde og det kan være svært at finde gedderne. De forskellige guides er dog i kontakt løbende så man lettere kan finde dagens spot!

Nå....ingen fisk i vores båd. Lort! det bliver sku en lang weekend med yderligere 2x8timer i båden hvis det fortsætter sådan. 

Lørdag morgen. Fiskevejret er bedre og vinden har taget markant til. Fedt. Desuden skal vores båd i dag sejle med Uwe som Guide, han er nok den mest erfarne guide hos Team Bolden Angeln.

Med ny taktik og fiskespot starter vi dagen....Guide Uwe, siger at vores agn skal have lidt rødt på maven...de store kan li aborrer!!! På med noget rødt!

Der går ikke længe før Lukas, min knægt, har en følger.....hvilket bæst. Havde jeg ikke set det selv, ville jeg tro det var løgn. Det lignede et stykke drivtømmer! Let panik nåede at opstå inden den roligt forsvandt igen.

Ny melding fra en af vores både der lå og fiskede på samme spot!:Fisk hurtigt i øverste lag, mange spinstop!! Husk rødt....de havde fangst 4 gedder på første træk med den største på 97cm...

Kort tid efter fangede Lukas 2 gedder med 20min mellemrum på 72 og 81cm.

På Næste træk fangende jeg så to gange personligt rekord på 73 og 83cm og var overordentligt glad...det kræver et billede sammen med guiden......men nej.

Uwe meddelte køligt at han kun poserede med gedder +100cm.....hmm.

Desværre døde fiskeriet lidt ud i starten af eftermiddagen og der blev prøvet lidt af hvert...

Pludseligt huggede der en gedde langt ud i kastet....hårdt men roligt...ingen hurtige ryk kun et jævnt pres...den fulgte pænt ind imod båden og langsomt frygtede jeg at den ville være en af de mindre......men for satan! Der er ingen tvivl om at jeg er en grimmer karl, hvilket også resulterede i at da gedden så mig og jeg den, så ville vi hver vores vej....

Vandet er klart og gedden fighter godt...det er helt vildt nervepirrende, specielt fordi jeg kan se at wobleren kun hænger i en krog.....Heldigvis får Uwe nettet gedden, som nærmest i trods over tabt kamp spytter min wobler ud!!

 107cm Gedde og endnu en PR.......og jeg fik mit billede med guiden!

For nu at besvare mit indledende spørgsmål.....DET HER er grunden til at tage til Rügen! Store gedder!

Lettere rystet og glad brugte jeg nu den næste time på at drikke lidt kaffe, spise chokolade og drikke lidt rom, mens jeg fulgte de andres fiskeri.

Uwe's erfaring havde igen slået til...og tak for det!

Resten af dagen var fiskeriet op af bakke og der kom ikke yderligere fisk i båden.

Jeg havde fanget turens største gedde på 107cm indtil videre og havde vundet en Savage Gear Custom Jerk stang. Tusind tak til KJF for den flotte præmie. 

Selvom om at det er min drømme gedde jeg har fanget, bliver appetitten på større fisk skærpet efter aftenens besøg på Schillings, hvor der var beretninger fra vores udlandske kollegaer om flere fisk over meteren med den største på 128cm !!

Søndagens fiskeri er igen op af bakken. Fiskene har flyttet på sig og er svære at finde, men der bliver igen landet fisk. Der er gedder til alle både og den største der bliver fanget er på 99cm.

Vi har nu alle i vores fisketruppe fanget gedder her i Rügen og desuden er der som "bifangst" landet et par aborrer med den største på 45cm...

En fed weekend nærmer sig enden og turen går igen nordover mod Danmark søndag aften.

Tusind tak til Kolding Jagt og Fiskeri og John Søgaard Nielsen for en super velorganiseret fiskerejse til Rügen.

Tak til alle der var med på turen, bedre selskab findes ikke!!

Skal jeg med næste år...de kan I bide jer selv i næsen på...jeg har en aftale med en +110cm..

 

Knæk og bræk derude!

Lars Petersen