31.01.2019 11:10 Alder: 309 days

Laksefeber med John Petermann


Tirsdag den 29. januar var der foredrag med John Petermann i Storhytten. Foredragets tema var Laksefiskeri – Laksefeber.

John Petermann har gjort fluefiskeriet til sin levevej. John arbejder til dagligt som ansvarlig for fluefiskerejser hos Strobel Travel i Aarhus, og sideløbende driver han et internetfirma der sælger fluebindingsmaterialer og fluegrej, sammen med sin gode ven Daniel Holm.

John har rejst rundt i det meste af verden i jagten på de mest eftertragtede sportsfisk, og de sidste 15 år har Atlanterhavslaks, stillehavslaks og steelheads også været på rejseprogrammet.

I foredraget var vi en tur i Norge, Rusland, Alaska og Canada, hvor John har overlistet Laks med sine fluer. Det var især standpladserne der var i fokus. Kender man Laksens standpladser ved de forskellige vandføringer, så er man næsten sikker på Laks, uanset hvor klodset man bærer sig ad.

John havde medbragt forskellige liner, forfang og Laksefluer. Der var stor interesse for de flotte Laksefluer og ikke mindst sammensætningen af forskellige liner der er på markedet nu.